Masterclass Pottendraaien

Als je begint met pottendraaien of al even bezig bent, bots je vroeg of laat op problemen en vragen. Dit zijn communicatieproblemen.

Ik deel tijdens deze les graag mijn 14-jarige kennis over pottendraaien en keramiek met u.

De inhoud van deze masterclass past zich aan aan de verwachtingen van de deelnemers. Heb je vragen over het draaien, afdraaien, bewerken van diverse vormen, heb je dat heerlijke gevoel dat de klei maar niet wil meewerken, wat moet ik kopen als ik wil beginnen met keramiek en god weet nog wat allemaal....

Van zodra de verwachtingen gekend zijn, leer je aan de hand van uitleg, tips & tricks én demonstraties hoe je je werk kan verbeteren. Een rondleiding in het atelier en tentoonstellingsruimte alsook uitleg over eigen technieken maken deel uit van de les. 

Door de groep klein te houden (max. 3 deelnemers) is er voldoende ruimte voor individuele begeleiding.

Let wel op! Deze les gaat over het draaien en werken met klei...géén porselein! Deze laatste is nog steeds compleet chinees voor mij.

Prijs: 125euro

Aantal deelnemers: 3

Duur: 3 uur (van 9u-12u)

Waar: Keramiekatelier, Nekkersputstraat 255 F, 9000 Gent

Meebrengen: niets specifiek, als u wil draaien best kledij voorzien die "vuil" mag worden.

Data:

Zaterdag 7 mei - 9u tot 12u  (nog 3 beschikbare plaatsen)

Zaterdag 21 mei - 9u tot 12u (nog 3 beschikbare plaatsen)

Zaterdag 11 juni - 9u tot 12u (nog 3 beschikbare plaatsen)

Zaterdag 18 juni - 9u tot 12u (nog 3 beschikbare plaatsen)

Interesse? Stuur een mail naar manuvansteenbergen@gmail.com. Hierin kan u specifieke vragen stellen en krijgt u instructies om uzelf in te schrijven voor één van de masterclass.

"De Taal van de Klei"

 

In alle bescheidenheid kan ik na 14 jaar wel zeggen dat het draaien van de klei een tweede moedertaal is geworden. Maar net als het aanleren van een vreemde taal was het geen evidentie. Op dit moment zou er al een klei moeten passeren met een héél zwaar dialect alvorens er "miscommunicatie" zou ontstaan...Hoe beter je de taal van de klei "spreekt", hoe beter jullie elkaar verstaan en hoe beter de uitkomst van deze conversatie zal zijn....maar dit vraagt tijd, geduld en massaal véél oefenen.